Sep
28
2014

FF Jaro

FF Jaro, Fotbollsföreninger Jaro, on pitkät perinteet omaava, jo vuonna 1965 perustettu pietarsaarelainen jalkapalloseura. Kokopunaisesta kotipeliasustaan tunnettu Jaro on pelannut yhteensä 21 kautta korkeimmalla sarjatasolla Veikkausliigassa ja sitä edeltäneessä SM-sarjassa.

Jaro sai alkunsa vuonna 1965 kun pietarsaarelainen urheiluseura IF Drott teki päätöksen lopettaa jalkapallotoiminta. Tuolloin joukko paikallisessa Oy JA-RO Ab:ssä työskennelleitä jalkapallon kannattajia otti asiakseen korjata kurssi pietarsaarelaisessa jalkapalloilussa. Perustajajäsenten työnantaja lupautui pääsponsoriksi – näin Jarosta tuli ensimmäinen suomalainen palloilujoukkue joka kantoi pääsponsorinsa nimeä.

Jaro on pelannut Veikkausliigaa yhtäjaksoisesti vuodesta 2002, parhaan sijoituksen ollessa kaudella 2010 saavutettu 5. tila. Mestaruuspokaaleja ei Jaron kaapista toistaiseksi löydy, mutta seuran saavutusten listalta löytyvät kuitenkin hopeatilat Suomen Cupista vuosilta 1992 ja 1999 sekä Liigacupin hopea jonka joukkue saavutti 1998.

Jarossa pelanneiden entisen jalkapalloilijoiden joukosta tunnetuin on varmasti Alexei Eremenko Sr joka on monien mielestä paras Veikkausliigassa koskaan esiintynyt pelaaja. Vanhimman Eremenkon pelinumero 14 on myös jäädytetty. Myös Eremenkon pojat, Alexei Jr ja Roman ovat edustaneet FF Jaroa isänsä jalanjäljissä. Isä-Eremenko on toiminut seuran päävalmentajana kaudesta 2009 alkaen ottaen ohjat kesken kauden erotetulta Mika Laurikaiselta.

Pietarsaarelaisten kotistadionina toimii Pietarsaaren keskuskenttä, joka vetää puoleensa parhaillaan noin 3000 katsojaa.