Dec
16
2020

Englannin Valioliigan tila

Kulunut vuosi on tarjonnut haasteita itse kullekin, myös jalkapalloilulle. Englantilaisen futiksen ystävien sydämet ovat pamppailleet jännityksestä, kun Valioliigan kauden alkua jouduttiin lykkäämään reilulla kuukaudella maailmantilanteen vuoksi. Onneksi kuitenkin syyskuun puolivälissä pelit pääsivät käynnistymään.Niitä on pelattu toistaiseksi ilman katsojia kuten tehtiin jo edellisen kauden loppuvaiheessa. Monet Iso-Britanniassa asuvat fanit lienevät iloisia, sillä joulukuussa Valioliigan peleihin odotetaan päästettävän taas katsojia ainakin joillakin alueilla, Yle Uutiset raportoi.

Hallitsevat mestarit toista voittoa tavoittelemassa

Kaikista jännittävintä on kuitenkin kysymys: Mikä joukkue pelaa tiensä voittoon? Kilpailu on tälläkin kertaa armotonta kun mestaruuspytystä kisaa 20 joukkuetta ja monta maailman tämän hetken huippupelaajaa. Pelitahti on Valioliigassa tunnetusti aina kova, ja niin on erityisesti tänä vuonna kauden alun myöhästymisen vuoksi. Yksi nälkäisimmistä kisaajista on ehdottomasti viime kauden voittaja Liverpool. Joukkue on kiivaan pelitahdin vuoksi kärsinyt harmittavista loukkaantumista, mutta ainakin toppari Virgil van Dijk on toipumassa hyvin, kuten Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin syksyllä.

Fanit seisovat Liverpoolin takana

Liverpoolille Valioliigan aloitus syyskuussa oli vahva. Taistelutahtoa joukkue on osoittanut myös vastoinkäymisten äärellä. Voitokasta kautta toivovat luonnollisesti myös joukkueen kannattajat ympäri maailmaa, jotka pukeutuvat aina ylpeänä joukkueen väreihin tapahtui kentällä mitä hyvänsä. Täällä Pohjoismaissa Liverpoolin faneja pukee punavalkoisiin vetimiin Sam Dodds -verkkokauppa. Ensi vuoden puolelle jää nähtäväksi mihin osoitteeseen seuraava Valioliigan mestaruus menee, mutta ainakin Punaisten tosifanit uskovat, että pokaali palaa tällä kaudella toista kertaa peräkkäin Liverpooliin.