Jan
27
2015

Vuoden 2014 jalkapallon MM-kisat

Taas on takana yksi historiallinen – tai ainakin jalkapallon ystävien mielestä historiallinen -tapahtuma, nimittäin Brasiliassa pidetyt FIFAn järjestämät MM-kilpailut(2014 Fifa World Cub Brazil). Kuten kaikki kisoja seuranneet tietävät, maailmanmestariksi selviytyi ikuinen kestosuosikki Saksa. Hopeaan joutui tyytymään Argentiina ja pronssille ylsi Hollanti. Hyvin menestyivät myös Kolumbia sekä isäntämaa Brasilia. Kisojen maalikuninkaaksi itsensä paukutti puolestaan Kolumbian James Rodriguez kuudella maalillaan.

Nämä kilpailut ovat monien mielestä jopa olympialaisten veroinen tapahtuma. Kun maailman suosituimman palloilulajin pelaajat (ja kannattajat) ottavat mittaa toisistaan, on luvassa aina todellista huumaa. Jalkapallokuumetta saatiin kokea tälläkin kertaa, kun lajin huippujoukkueet ottivat mittaa toisistaan. Kilpailusarjan viimeinen kamppailu käytiin Saksan ja Argentiinan välillä, ja Saksa lopulta voitti ottelun luvuin 1–0.

Moni tunnettu näyttelijäkin oli mukana tässä jalkapallon suurtapahtumassa, samoin kuin moni muukin julkisuuden henkilö aina valtionpäämiehiä myöten. Erityisesti jalkapallon huumasta nauttivat pokerin harrastajat, ja heidän blogimerkintänsä paljastavat, että pokeritähdet nauttivat täysin rinnoin myös jalkapallon seuraamisesta. Pokeri ja urheilu tuntuvat sopivan muutenkin hyvin yhteen, sillä monet pokeritähdet harrastavat aktiivisesti esim. jalkapalloa, golfia, erilaisia kamppailulajeja ja monia muitakin urheilulajeja.

http://www.pokerstarsblog.com/en/blog/8G2A3446_EPT11BAR_Cards_Neil%20Stoddart.jpg

Voi olla, että pokerissa tarpeellinen taktikointitaito ja looginen päättelykyky ovat tärkeitä ominaisuuksia myös jalkapallossa ja muissa lajeissa, minkä johdosta pokeriharrastajilla ja esim. jalkapalloilijoilla voi olla paljon yhteisiä vahvuuksia. Poker Stars -sivustolla pääset tutustumaan tarkemmin pokerin huippunimiin ja myös erilaisiin pokerin lajeihin, kuten Texas Hold ‘emiin. Sivulta löytyy myös hyvät ja seikkaperäiset ohjeet eri pokeripeleihin, ja tämä sivusto on hyvä paikka aloittaa oma pokeriharrastus, mikäli tunnet kiinnostusta lajia kohtaan.

Jalkapallon kuningastapahtuman jälleen kerran ollessa ohi, jäämme odottamaan seuraavan huuman saapumista. Seuraavat FIFAn MM-kilpailut järjestetään Venäjällä vuonna 2018. On mielenkiintoista nähdä, tuleeko tapahtumasta Sotshin olympialaisia muistuttava suurtapahtuma, vai pidetäänkö kilpailut tällä kertaa erityylisellä profiililla. Kilpailussa ottavat kaikki jalkapallon mahtimaat mittaa toisistaan jälleen kerran, mutta luonnollisesti erityishuomio kohdistunee Saksan, Argentiinan ja Brasilian kaltaisiin jalkapallon suurmaihin.