Nov
16
2014

FC Inter

Football Club International Turku – totutummin FC Inter tai vain Inter – on turkulainen jalkapalloseura. Tällä hetkellä seura on ainoa Veikkausliigassa pelaava turkulaisseura rakkaan vihollisen, paikkalisvastustaja TPS:n pelatessa Ykkösessä.

FC Interin perustettiin vuonna 1990 – legendan mukaan seuran ensimmäisen puheenjohtajan poika jäi junioritasolla ilman pelipaikkaa ja ratkaisuna tilanteeseen oli oman seuran perustaminen. Interin tarina alkoikin nimenomaan juniorijoukkueesta, seura kuitenkin kasvoi ja vauhti kiihtyi todella nopeaa tahtia. Kaksi vuotta seuran perustamisen jälkeen joukkue sai sarjapaikan Kolmosessa ja vuotta myöhemmin se otti talousvaikeuksiin ajautuneen turkulaisseuran, TuTon paikan Kakkosessa.

Nousukausi ei suinkaan päättynyt tähän, seuran noustessa pääsarjatasolle Veikkausliigaan toisella yrityksellään kauden 1995 päätteeksi.

Tavoitteena Veikkausliigassa oli ottaa asema Turun jalkapallojoukkueena numero yksi – pääsarjatasolla taival kuitenkin katkesi kahden kauden jälkeen. Heikon kauden jälkeen turkulaiset tipahtivat takaisin Ykköseen – joukkue pysyi kuitenkin yhtenäisenä ja heti seuraavan kauden päätteeksi juhlittiin taas sarjanousua.

Inter on juhlinut Suomen mestaruutta kerran, kauden 2008 pääteeksi. Hopeaa Veikkausliigakauden jälkeen seura on ottanut kahteen otteeseen, ensin kaudella 2011 ja heti perään 2012. Veikkausliigamenestyksen ohella joukkueen menestyksestä kertoo Suomen cupin voitto 2009 sekä hopeat 2014 sekä Liigacupin voitto mestaruuskaudella 2008 – Liigacupista löytyy myös yksi hopea vuodelta 2007.

Sinimustat raidalliset kotiasut sekä joukkueen nimi ovat kumarrus italialaisen suurseuran Internazionalen suuntaan. Alkuaikojen Kupittaan kentän sijaan Inter pelaa nykyää kotiottelunsa Turun Veritas-stadionilla, joka on yli 8000 hengen yleisökapasiteetillaan suomalaisittain melko suuri jalkapallopyhättö.