Jan
27
2015

HIFK

Pitkän, peräti 42 vuoden tauon jälkeen myös HIFK tekee paluun pääsarjatasolle jalkapallossa. Koko jalkapallokansa varmasti mielenkiinnolla odottaa paikallisderbyjä HJK:n kanssa ja nähtäväksi jää miten kovaa jälkeä viimeisellä kahdella kaudella Ykkösessä ja Kakkosessa tehnyt joukkue vastaa huutoon.

HIFK on urheiluseurana yksi Suomen vanhimpia. Jo 1897 perustetun seuran jalkapallojaosto aloitti toimintansa 10 vuotta ennen Suomen itsenäistymistä, 1907. Kaudella 2013 HIFK raivasi tiensä Kakkosen nousukarsintojen ykköseksi – huippuvireinen joukkue jatkoi menestyskulkuaan seuraavalla kaudella voittaen koko Ykkösen ja varmistaen näin paikkansa Veikkausliigassa.

Vanhan seuran historiaan lukeutuu myös paljon menestystä, Suomen mestaruuden helsinkiläisseura on voittanut historiansa aikana seitsemän kertaa – edellisen kerran kausi päättyi mestaruusjuhliin 1961. Toistaiseksi viimeisen kerran SM-mitalit on ripustettu HIFK:n pelaajien kaulaan vuonna 1971 jolloin Veikkausliigaa edeltäneestä Mestaruussarjasta jäi käteen toinen tila.

Kaudella 2015 joukkue siis pelaa jälleen korkeimmalla sarjatasolla, kotiasuissa nähdään tutut värit: punainen,valkoinen ja musta. Paikalliskamppailusta on odotettavissa yleisön vetonauloja – HIFK pelaa kotiottelunsa Sonera Stadionilla eli samalla kentällä kuin HJK.

Joukkuetta valmentaa paluukaudella Jani Honkavaara, joukkueen lopullinen koostumus hakee vielä muotoaan mutta toiveissa varmasti on saada Stadin kuninkuudesta taistelemaan kilpailukykyinen nippu. Sonera Stadionilla herää varmasti mukaan kannustukseen myös HIFK:n vanha kannattajakerho Stadin Kingit, luvassa on tulevalla kaudella varmasti liigahistorian kuumimpia paikalliskamppailuja kun taisto Helsingin herruudesta saadaan kunnolla käyntiin.