Sep
05
2014

SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho – SJK – on jalkapalloseurana melko nuori, perustusvuoden ollessa 2007. Seura muodostettiin kun kaksi seinäjokelaista jalkapalloseuraa, TP-Seinäjoki ja Sepsi-78 yhdistivät edustusjoukkueensa yhdeksi joukkueeksi.

Vaikka joukkue onkin nuori moneen muuhun pääsarjatason joukkueeseen verrattuna, ovat seinäjokelaiset tehnee vakaata jälkeä. Seura aloitti taipaleensa kolmanneksi ylimmältä sarjatasolta eli Kakkosesta kaudella 2008, raivaten tiensä porrasta ylemmäs ykköseen kaudella 2012 ja aina edelleen Veikkausliigaan kaudeksi 2014. SJK voitti nousukaudellaan 2014 myös Liigacupin kukistettuaan finaalissa Vaasan Palloseuran. Hienon kauden 2014 päätteeksi Seinäjoella juhlittiin Veikkausliigan hopeamitaleja.

SJK:n kotistadionia toimii Seinäjoen keskuskenttä joka vetää parhaimmillaan puoleensa 2800 hengen yleisön. Hienoa kautta 2013 ja sen mukanaan tuomaa sarjanousua seurasi uuden stadionin suunnittelu – Seinäjoen kaupungin tuella on määrä pystyttää uusi, jopa 6000 silmäparia vetävä stadion vielä vuoden 2015 aikana. Uuden stadionin on määrä täyttää myös kansainväliset kriteerit tulevia mahdollisia euro-otteluita ajatellen.

Joukkueen päävalmentajana toimii entinen Veikkausliiga -jalkapalloilija ja Suomen maajoukkueen takavuosien vakiohahmo Simo Valakari. Vaikka joukkueen rungon muodostuvat kotimaiset pelaajat, mahtuu riveihin myös ulkomaalaisia vahvistuksia – edelliskaudella pääasiallisen torjuntavastuun kantoi virolainen Mihkel Aksalu, kakkosmaalivahtina kokoonpanosta löytyi puolestaan brasilialainen Luis Fernando. SJK:n tunnusvärit ovat musta ja valkoinen – näistä väreistä tunnistaa luonnollisesti myös innokkaat kannattajat seinäjokelaisjoukkueen otteluissa.