Sep
10
2014

FC Lahti

FC Lahti on vahvoista perinteistä ponnistava jalkapalloseura. Seura perustettiin vuonna 1996 kun pitkät perinteet omaavat lahtelaisseurat, Kuusysi ja Reipas, päättivät keskittää voimansa junioritoiminnan ja naisjalkapalloilun ympärille ja näin Lahteen tarvittiin uusi miesten edustusjoukkue.

FC Lahden taival suomalaisessa jalkapallossa alkoi Ykkösestä kaudella 1997, ja heti seuraavalla kaudella oli edessä nousu Veikkausliigaan – mukana nousua toteuttaneessa joukkueessa oli suomalaisen jalkapallon legendat Ismo Lius ja Petri Tiainen.

Vaikka ensimmäiset kaudet Veikkausliigassa menivät keskikastissa, on FC Lahti saavuttanut myös menestystä – tästä osoituksena esimerkiksi Liigacupin voitto mestuudet vuosilta 2007 ja 2013 sekä Veikausliigasta kauden 2008 päätteeksi saavutetut pronssimitalit.

Joukkueen historiasta löytyy paljon silmäätekeviä suomalaisen jalkapalloilun sankareita – joukkuetta ovat valmentaneet aikanaan muun muassa Harri Kampman kahteenkin eri otteeseen, Antti Muurinen ja kaudella 2013 Juha Malinen. Nykyisenä päävalmentajana toimii Toni Korkeakunnas – valmennustiimiin kuuluu myös aiemmin peliurallaan FC Lahtea edustanut Ismo Lius.

Viimeisen 10 vuoden aikana on joukkueen ehdoton kiintotähti ollut brasilialainen Rafael – ensiesiintymisensä Veikkausliigassa jo vuonna 1997 keskushyökkääjä on FC Lahden paidassa iskenyt yli 10 maalia perätä kuudella kaudella ja ollut koko liigan paras maalintekijä kahdesti. FC Lahden paidassa on nähty myös Jari Litmanen.

Kotistadionina joukkueelle toimii Lahden Stadion, jonka yleisökapasiteetti ylittää 7000 rajan. Äänekkäänä ja laulavana kannattajajoukkona toimivan fanijoukon FCLK:n – FC Lahden Kannattajat – tunnistaa kotiotteluissa helposti joukkueen mustasta tunnusväristä, vierasotteluissa joukkue pukeutuu puna-valkoiseen peliasuun.